WMS, yani Depo Yönetimi Sistemleri, tedarik zincirlerinin önemli bir parçasını oluşturur. Sıklıkla bu sistemin hangi alanlarda kullanıldığı araştırılır. WMS, şirketlerin depo sistemlerinin yakından takibinin yapılmasını mümkün kılan bir yazılımdır.
Depo, perakende ve mağaza raflarına kadar kontrolün sağlanması ve tedarik yönetim zincirinin takibi bu sistemler sayesinde sağlanabilir. Depo ve depolama kavramlarının bulunduğu her yerde WMS’e rastlamak mümkündür. Lojistik, otomotiv, ilaç, yayıncılık ve kırtasiye, tekstil, elektronik eşyalar gibi farklı pek çok alanda Depo Yönetimi Sisteminin kullanılması mümkündür. Bu sistem ile ürünlerin takibinin kolay bir şekilde yapılabildiği ve stok operasyonlarının doğru yürütülebildiği görülür.
WMS ne işe yarar?
Depo Yönetimi Sisteminin temel görevi, tedarik zinciri ile ilgili koordinasyonu sağlamak ve süreç takiplerini hızlı, hatasız bir şekilde gerçekleştirmektir. Sağlanan koordinasyon sayesinde kurum ve kuruluşların depolama alanı kaynaklarını maksimum verimle kullanması mümkün olur.
Yazılım sayesinde depolama ve ürün irsaliyesi gibi süreçlerde görülebilecek pürüzlerin önüne geçilebilir. Hızlı bir şekilde aksiyon almayı kolaylaştıran Depo Yönetimi Sistemleri, tedarik zincirinin doğru ve etkili işleyişini destekler.
İş gücü, depolama alanı gibi noktalarda tasarrufa gitmeyi ve çok daha verimli yönetim sağlamayı mümkün kılan Depo Yönetimi Sistemleri; uzun vadede işletmenin rakipleri içerisinde öne çıkmasına dahi katkı sağlar.
WMS kullanma avantajları nelerdir?
Pek çok sorunun ortaya çıkmadan çözülmesine katkıda bulunan WMS, malların depoya giriş çıkışının birim cinsinden takibini sağlar. Özellikle malzeme toplama, sevkiyat, mal kabul gibi işlemlerin kolaylıkla sürdürülebilmesi bu sistemlere bağlıdır.
Depo Yönetimi Sistemlerinin sağlamış olduğu en önemli avantajlardan biri de hasar ve arıza takibinin kolaylıkla yapılabilmesidir. Ürünlerin sevkiyatı, kabulü esnasında hasar aldıkları görülebilir. WMS, bu hasarlarının kaydının hızlı ve kolay bir şekilde tutulmasını sağlayarak olası maddi kayıpların önüne geçer.
Teslim alınan, teslim edilmesi gereken ürünlerin takibinin yanı sıra sayım esnasında da kolaylıklar sağlar. WMS kullanımının bir diğer avantajı ise vadettiği teknoloji ile personel hatalarını azaltıp personel tasarrufu sağlamasıdır.
Depo Yönetimi Sistemi, çoklu ambar yönetimine izin tanır; raporları ve istatistikleri kolaylıkla ortaya koyar. İrsaliye sürecinde çıkarılan listeyle mal kabul listesi arasındaki fark bu sistem sayesinde takip edilebilir. Kalite kontrol, son teslim tarihi gibi yakın takip gerektiren işlemlerin de ayrıca bu sistem içerisinde gerçekleştirilebildiği görülür. WMS kullanımı sayesinde ürün giriş çıkışı bazında takip gerektiren hemen hemen tüm süreçler hızlı ve hatasız şekilde sürdürülebilir.
WMS Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Logo WMS, kablosuz yerel ağa bağlı mobil terminal ile çalışır. İnternet bağlantısına ihtiyaç duymaz, bu nedenle offline olarak kullanılamaz.
Evet, Logo WMS ile raf takibi yapabilirsiniz.
Ürün sunumu için logo satış ekibinden yardım alabilirsiniz.
Hayır, Logo WMS özelleştirme seçeneği sunmaz; ancak esnek parametrik yapısı sayesinde çalışma davranışları değiştirilebilir.
Evet, Logo WMS ile karekod kullanabilirsiniz.
Evet, Logo WMS üzerinden üretim emirlerini kullanarak üretim yapabilir ve süreci takip edebilirsiniz.
Hayır, Logo WMS sadece Logo Tiger Wings Enterprise, Logo Tiger 3 Enterprise, Logo Tiger Wings, Logo Tiger 3, Logo GO 3, Logo GO Wings ERP, Logo Netsis Wings Entegre, Logo Netsis 3 Entegre, Logo Netsis Wings Enterprise, Logo Netsis 3 Enterprise, Logo Netsis Wings ve Logo Netsis 3 Standard çözümleriyle entegre çalışır.
Evet, Logo WMS, Android işletim sistemine sahip tüm yeni nesil cihazlarla kullanılabilir.
Logo WMS, Logo ERP ürününün barındığı sunucu üzerinde çalışır ve bulut tabanlı bir çözüm değildir.
Yapay Zekanın Dil Öğreniminde Kullanımı
Yüzüncüyıl Gov Açıldı!
Staj Sigortası Nedir?