Rota Aşısı Fiyat arayışı içindeyseniz doğru yerdesiniz. Sizler için güncel Rota Aşısı fiyatı bilgisine ulaştık ve piyasadan aldığımız fiyat doğrultusunda bu yazımızı paylaştık. Rota virüsü, bebeklerde ve küçük çocuklarda ciddi ishal ve kusmaya neden olabilen bir virüstür. Rota virüsü aşısı, bu hastalığa karşı koruma sağlamak için yapılır.
Türkiye’de rota virüsü aşısı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmamaktadır. Bu nedenle, aileler bu aşıyı kendileri yaptırmak zorundadır.
Rota Aşısı Fiyatları
- Grip aşısı fiyat, ortalama 959₺ – 1615₺’dir. Rota aşısı fiyatı 959₺ – 1615₺ aralığındadır.
- RotaTeq: 1219,73 TL (2 doz)
- RotaRix: 1419,73 TL (2 doz)
Rota Virüsü Nedir?
Gastroenterit veya mide-bağırsak iltihabı (Gastroenteritis), mide (“gastro”-) ve ince bağırsak’ı (“entero”-) içeren mide bağırsak kanalı’nın iltihabı (“-itis”) ile karakterize olan ve ishal, kusma , karın ağrısı ile krampa sebep olan bir tıbbi durumdur. Mide iltihabından gastro, mide mikrobu ve mide virüsü olarak da bahsedilmiştir. Grip ile ilgisi olmamasına rağmen mide gribi ve gastrik grip olarak da adlandırılmıştır.
Küresel olarak, çocuklardaki çoğu vaka, rota virüs’ten kaynaklanır. Yetişkinlerde, noro virüs ve kampilobakter daha yaygındır. Diğer bakteriler (ya da onların toksinleri) ve parazitler de daha az görülen sebepler arasındadır. Bulaşma, uygun olmayan bir şekilde hazırlanmış yiyecek ya da kirli su tüketimi veya bulaşıcı hastalık taşıyan bireylerle yakın temas nedeniyle gerçekleşebilir.
Hastalığı yönetmenin temeli, yeterli sıvı alımında yatmaktadır. Hafif ya da orta derecedeki vakalar için bu genellikle oral rehidratasyon çözeltisi ile gerçekleştirilebilir. Daha ciddi vakalarda damar içinden sıvı verilmesi gerekebilir. Mide iltihabı öncelikle çocukları ve gelişmekte olan ülkelerde yaşayanları etkilemektedir.
Kaynak: Wikipedia
Rota Aşısı Hakkında
İki farklı marka rotavirüs aşısı bulunmaktadır. Bebeğiniz hangi aşıyı alırsa, 2 veya 3 doz uygulanacaktır. Aşının dozları aşağıdaki aylarda önerilir:
- İlk doz: Bebek 2 aylıkken
- İkinci doz: Bebek 4 aylıkken
- Üçüncü doz: Bebek 6 aylıkken (gerekirse)
Bebek, ilk doz rotavirüs aşısını en erken 15 haftalıkken almalı ve son dozu 8 aylıkken tamamlamalıdır. Rotavirüs aşısı, diğer aşılarla aynı anda güvenli bir şekilde uygulanabilir.
Rotavirüs aşısı alan neredeyse tüm bebekler, şiddetli rotavirüs ishali riskine karşı korunur. Ayrıca, bu bebeklerin çoğunda rotavirüs ishali hiç görülmez.
Önemli bir not olarak, rotavirüs aşısı, diğer mikropların neden olduğu ishal veya kusmayı engellemez.
Her iki rotavirüs aşısında da Porcine circovirüs adı verilen bir başka virüs (veya bu virüsün bir parçası) bulunabilir. Ancak bu, insanlara bulaşan bir virüs değildir ve bilinen bir güvenlik riski taşımaz. Daha fazla bilgi için ilgili kaynaklara başvurabilirsiniz.
Neden Rota Aşısı Olması Gerekiyor?
Rotavirüs, genellikle bebekler ve küçük çocuklarda şiddetli ishale yol açan bir virüstür. İshal ciddi bir sağlık sorunu olabilir ve dehidrasyona yol açabilir. Ayrıca, rotavirüs enfeksiyonu geçiren bebeklerde kusma ve ateş gibi belirtiler yaygındır.
Rotavirüs aşısı öncesinde, Birleşik Devletler’deki çocuklar için bu hastalık ciddi bir sorundu. Aşının kullanılmaya başlamasından önce her yıl:
- 400.000’den fazla küçük çocuk, rotavirüsün neden olduğu hastalık nedeniyle doktora başvuruyordu.
- 200.000’den fazla çocuk acil servise gidiyordu.
- 55.000 ila 70.000 çocuk hastaneye yatırılıyordu.
- 20 ila 60 çocuk hayatını kaybediyordu.
Rotavirüs aşısının kullanılmaya başlamasından bu yana, rotavirüs nedeniyle hastaneye yatırılan çocuk sayısı ve acil servis başvuruları önemli ölçüde azalmıştır.
Her Bebek Rota Aşısı Olmalı mı?
Hayatı tehdit eden bir alerjik reaksiyon göstermiş bir bebek, bir doz rotavirüs aşısı aldıktan sonra diğer dozu almamalıdır. Ayrıca, bebekte rotavirüs aşısının herhangi bir içeriğine ciddi alerjisi olduğu biliniyorsa, aşı verilmemelidir. Bebeğinizin ciddi bir alerjisi, özellikle lateks gibi, varsa, bu konuyu doktorunuza mutlaka bildirmelisiniz.
“Şiddetli kombine immün yetmezlik” (SCID) hastalığına sahip bebekler rotavirüs aşısı almamalıdır. Ayrıca, “intusüsepsiyon” adı verilen bağırsak sorunu yaşamış olan bebekler de rotavirüs aşısı almalıdır.
Hafif hastalığı olan bebekler genellikle aşı alabilirler. Ancak orta veya ciddi derecede hastalığı olan bebekler, iyileşene kadar aşıyı ertelemelidirler. Bu duruma orta veya ciddi düzeyde ishal veya kusma dahildir.
Eğer bebeğinizin bağışıklık sistemi aşağıdaki nedenlerle zayıfladıysa, doktorunuza danışmalısınız:
- HIV/AIDS veya bağışıklık sistemini etkileyen diğer nedenler
Bu tür durumlar, bebeğinizin aşıya nasıl yanıt vereceğini etkileyebilir ve doktorunuz bu konuda en iyi tavsiyeyi sağlayacaktır.
Rota Aşısı Nasıl Yapılır?
Bütün dozlarında çözelti bulunan aşıdan çocuğunuzun ağzına dökülecektir. İçecek, yiyecek veya anne sütü gözetmeksizin aşıyı uygulayabilirsiniz. Yan etki konusunda ise pek bir problem olmayacağını belirtmek isteriz.
- Antikor Testi Fiyatları
- Bekunis Fiyatları
- Nurofen Fiyatları
- Tetanoz Aşısı Fiyatları
- Menenjit Aşısı Fiyatları
- Grip Aşısı Fiyat
- Devlet Hastanesinde Burun Estetiği Fiyatları
Merhabalar Rota aşısı fiyatını ben daha dün sordum 500tl dedi aczacı
Merhabalar,
Fiyat güncellenmiştir.
Ben de bugün sordum 777TL dediler :D
1 adet Rota Aşısı yollayın