Boyacı Fiyatları

Boyacı Fiyatları

Güncel Boyacı Fiyatları / Sürekli Güncel

Pandemi döneminde evlerimizde daha çok vakit geçirdik. Bu doğrultuda evlerimizdeki eksiklikler daha çok göze çarpmaya başladı. Boya yaptırmak isteyen kişiler internetten Boyacı Fiyatları, Boya badana fiyatlarını araştırmaya başladılar. Bizde fiyatinedir.net olarak Tadilat Kategorimizi oluşturduk ve takipçilerimize bu merakını gidermek amacıyla boyacı fiyatları bilgisini paylaşmaya karar verdik. Yazımızın devamını okuyarak Boya fiyatları, Boyacı Fiyatları, boyacı ustası fiyatlarını öğrenebilir bilgi alabilirsiniz.

Boyacı Fiyatları (Kampanyalı)

Sizler için ortalama belirlediğimiz boyacı fiyatları aşağıdaki gibidir. Bulunduğunuz il ve ilçeye göre fiyatlarda ufak değişiklikler olabilir.

  • 1+1 Daire 850 TL
  • 2+1 Daire 950 TL
  • 3+1 Daire 1100 TL
  • 4+1 Daire 1250 TL
  • 4+1 üzeri Daire 1500 TL (Oda sayısına göre fiyat artacaktır.)

Belirttiğimiz fiyatlarda Boya, Malzeme, İşçilik ve lokal tadilat dahildir.

boyacı ustası fiyatları
boyacı ustası fiyatları

Boyacı Fiyatları(Tam Silinen Su Bazlı Saten Boya)

  • 1+1 Daire 950 TL
  • 2+1 Daire 1100 TL
  • 3+1 Daire 1200 TL
  • 4+1 Daire 1400 TL
  • 4+1 üzeri Daire 1700 TL (Oda sayısına göre fiyat artacaktır.)

Belirttiğimiz fiyatlarda Boya, Malzeme, İşçilik ve lokal tadilat dahildir.

boyaci fiyatlari
boyaci fiyatlari

Kullanılan Markalar

  • Polisan
  • Marshall
  • Dyo
  • Filli Boya

Boya Nasıl Yapılır

Boya badana yapılmadan önce koruma örtüleri, süpürgelik, kapı bantları yapılıp tadilatları yapılır. Duvarda kazınması gerekli bölümler kazınır. Duvarı pürüzsüz hale getirip gerekli dönüşümler ile astar yapılıp boyası yapılır. Yukarıda belirttiğimiz fiyatlar içerisinde bu uygulamalarda yapılmaktadır. Bu fiyatlar doğrultusunda ilgili firma önce bu işlemleri yapıp sonra boya hizmetini vermektedir.

boya fiyatları
boya fiyatları

 

 

Yaşam alanlarınızı yenilemek için en iyi ve büyük hareket, boya badana yapmaktır. Eviniz temizlenir, yenilenir ve bambaşka bir ruha kavuşur. Üstelik uzun soluklu bir değişim yapmış olursunuz. Öncesinde boya badana nasıl yapılır ve incelikleri nelerdir konusunda gerekli bilgileri edinmelisiniz.

Boya badana nasıl yapılır?

Boya badana işlemleri için evin boş olması, işlerinizi çok kolaylaştırır. Ancak eşyalarınız varsa da ona göre plan yapabilirsiniz. Eşyalarınızı bir araya toplayın ve üstlerini brandayla boya koruma örtüsü ile örtün. Eşyaları bir araya topladıktan sonra, geri kalan boş zeminleri de Yerleri de aynı şekilde zemin koruma brandaları kaplayın ki, boyama esnasında zeminlere boya damlmasın, sıçramasın, aynı şekilde bulaşma yolu ile zeminler kirlenmesin lekelenme olmasın. Tavanla duvarın birleştiği noktalara, boyanması istenilmeyen pencere kasa kenarları, kapı pervazları, sabit dolap ve benzeri yüzeylere cam ve kapıların kenarlarına maskeleme bantı çekilmek sureti ile koruma altına alınmalıdır ince bant çekin. Böylece boyama sırasında sadece çerçevelenmiş alana uygulama yapabilirsiniz. Duvar boyama işlemi bittikten 2-3 saat sonra koruma amaçlı çekilen bantları sökün ince bantları çıkarın ve o bölgeleri de ince fırça ile boyayın. Böylece titizlikle boyama işlemlerini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Duvar boyarken nelere dikkat etmelisiniz?

Boyama uygulamasında yapmanız gereken ilk işlem astar atmak olacaktır. Astar, boya ile duvar arasında tampon görevi görmektedir. Çünkü su ve nem geçirimini azaltır ve böylece duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar. Filli Boya nın astar ürünlerine göz atarak yüzeye ve son kat boyaya en uygun, ihtiyacınız olan ürünü seçerek uygulayabilirsiniz. Ürün seçerken evinizin metrekaresini de göz önünde bulundurmayı unutmayın. Ürün sarfiyat bilgisine web sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Astar inceltmesini mutlaka etiket bilgisi doğrultusunda yapmalısınız.

Doğru fırça ve rulo seçimi yapın

Tavan, duvar, kapı ve pencerelerin boyanması için farklı tipteki fırça ve rulolar türleri kullanmanız gerekmektedir.  Son kat boya uygulamasından istediğiniz verimi alabilmek için rulo seçimi çok önemlidir. Yüzeye ve boyanın cinsine göre rulo seçimi yapmanız gerekmekte.  Basit birkaç örnekleme yapmamız gerekirse; genelde siyah kıllı fırçalar sentetik boyalar için, beyaz kıllı fırçalar ise su bazlı boyalar için dizayn edilmişlerdir.  Macun ve saten alçı tarzdaki düz yüzeylerde boya cinsine bakmaksızın saten rulo, sıvalı ve tekstürlü yüzeylerde ise plastik boya rulosu tercih edilmelidir. Boyama işleminde diğer önemli bir husus ise yüzey büyüklüğüne göre rulo ve fırça seçimidir. Alan küçüldükçe daha küçük fırça ve rulo, alan genişledikçe ise paralel olarak daha büyük fırça ve rulo seçimi yapılmalıdır. Boyanması istenmeyen alanların kenar kısımları, tavan duvar bileşim noktaları kestirme fırçası diye tabir edilen ince uçlu fırçalar ile boyanmalıdır ki diğer kısımlara boya taşmasın. Kenarları boyamak için ince uçlu fırça ve kestirme fırçası kullanmalısınız. Aksi takdirde hatalı bir boyama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fırça rulosu ve fırçayla duvar ve tavanları boyayabilirsiniz. Rulo fırça ile boyama işlemi çok kolay yapılabilir. Kapı ve pencereler için de küçük ve ince fırçaları kullanabilirsiniz.

Uygulama yaparken titiz davranın

Boya badana uygulaması yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli detay, fırça ve rulo kullanımıdır. Boyama işleminde rahat bir uygulama yapmak istiyorsanız, rulo ve fırçaya fazla boya alıp ta sağa sola damlatmak istemiyorsanız, mutlaka boya eleği kullanınız. Boya eleği boya kovasına daldırıldıktan sonra rulo ve fırça elek üzerinde gezdirilmek sureti ile istenilen miktarda boya alınması sağlanır. Aynı zamanda rulo elek üzerinde gezdirildikten sonra hafifçe kova üzerinde silkinmek sureti ile kalan fazla boyada rulo üzerinden kovaya aktarılmış olur. Rulo yüzeye değdirildikten sonra geniş bir V hareketi ile boya yüzeye dağıtılır ve akabinde  eşit şekilde yüzeye dağıtılır. Boyanın son taraması mutlaka yukarıdan aşağıya doğru hep aynı yönde yapılmalıdır ki, dalgalanma olmasın. Fırçayı hep aynı yönde sürmeniz gerekir ki, dalgalı bir görüntü olmasın. Kenar bantları çektikten sonra yukarıdan aşağıya olacak şekilde duvarı boyayın. Fırçayı boyaya çok batırmayın; batırdıktan sonra silkeleyin ve fazla boyayı fırçadan atın. Ardından boyayı duvara uygulayın. Bantları kaldırdıktan sonra ince fırçayla yine aynı yönde uygulama yaparak boyama işlemin tamamlayın.

Prefabrik Ev Fiyatları

Boyacı Masrafları – Boyacı Fiyatları – Boya Badana Fiyatları – Bahçe Aydınlatma ve Maliyetleri – Yüzme Havuzu Maliyeti – Bina Yıkım Maliyeti – Dış Cephe Mantolama FiyatıEv Boyama Fiyatları

Etiketler

Fiyatı Nedir ?

1 YORUM

  1. Avatar
    Boya Badana Fiyatları

    2021 İlk Çeyrek Boya Badana Fiyatları
    Merhaba! kimi zaman yenilenmesi için kimi zamanda tamirat tadilat için hepimiz evimize boya badana yaptırmaktayız. Boya badana yaptırmak istediğimiz zaman Boya Badana Fiyatları, Boyacı Fiyatları, Boya Fiyatları, Boya Ustası fiyatları gibi aramaları internette araştırmaktayız. Bizlerde sizin için 2021 Boya Badana Fiyatlarını araştırdık.

YORUM YAZIN

Fiyatlar hakkında ne düşünüyorsunuz?